06.07.2014

Полтавці зібралися на першу тематичну літературну екскурсію (фото)

6 липня 2014 року відбулася перша тематична пішохідна екскурсія для жителів міста «Літературна Полтава» від проекту «Таємнича Полтава».

Вже в одинадцятий раз полтавці зібралися, щоб спільно дізнатися нові цікаві факти про рідне місто. У Полтаві більше двох десятків вулиць названі в честь літераторів, дев'ять монументів нагадують про життєвий та творчий шлях класиків української та російської літератури, чотири музеї розміщено в колишніх садибах письменників, численні меморіальні дошки нагадують про важливі літературні події, якими багате наше місто.

Літератрна екскурсія від проекту "Таємнича Полтава"

Тож на першій літературній екскурсії 30 її учасників дізналися цікаві факти із життя Котляревського і Капніста, Гоголя і Короленка, Шевченка і Пушкіна, Горького і Буніна, Панаса Мирного та Мате-Залка. Після такої екскурсії дійсно по праву можна назвати наше місто "Духовною столицею України". Письменників виявилося так багато, що відтепер літературна екскурсія містом буде мати підрозділи, адже охопити усіх письменників за дві години неможливо.

Літературна екскурсія від проекту "Таємнича Полтава"

Керівник туристичного клубу InGreen Ольга Влох: "Із усіх екскурсій, які ми організували в рамках проекту "Таємнича Полтава" - ця екскурсія виявилася найскладнішою. Адже в Полтаві народжувалися та жили, бували та гостювали, працювали та відпочивали десятки відомих письменників і поетів класиків та сучасників української та зарубіжної літератури. Екскурсовод за дві години встигла розповісти лише найвідоміші факти про найвідоміших із них. Тож ми повторимо "літературну" екскурсію у новому форматі восени, щоб бажаючі могли почути менш популярні, але достойні нашої уваги імена".

Ольга Влох - керівник проекту "Таємнича Полтава"

Деталі про екскурсію можна почитати за посиланням:


Кожного місяця ми чекаємо всіх бажаючих

на цікавих тематичних екскурсіях та спільних походах в музеї!

Приєднуйтеся до пректу "Таємнича Полтава" НАСТУПНОГО РАЗУ!