28.09.2017

Марафон #100Days_InGreen: 100 днів щастя та подорожей з InGreen

Хто такі InGreen? Це полтавський туристичний клуб, що єднає довкола себе людей, котрі прагнуть відкривати нові місця, отримуючи новий досвід і пізнаючи світ через подорожі. Що таке #100days_InGreen? Це хештег, що супроводжував надихаючий фото-марафон у популярній соціальній мережі Instagram, що розповідає про сотню найцікавіших та найзахоплюючих місць України, які полтавці змогли відвідати разом з туристичним клубом за всі сім років існування проекту.
 
Організатори марафону впродовж 100 днів публікували на своєму аккаунті в Instagram оригінальні світлини зі своїх подорожей, прикріплюючи до них короткий опис об’єктів та враження від побаченого. Для багатьох полтавців клуб In Green вперше відкрив такі маловідомі та складно доступні для індивідуальних мандрівників місця, як Долина Диявола Миколаївщині, Кам’яне Село на Житомирщині чи Мавриїнський майдан на Дніпропетровщині. До марафону, що тривав впродовж трьох місяців, радо долучилися учасники клубу, публікуючи в своєму аккаунті фото з тих місць, де вони вперше побували з клубом, або ж з подорожей, які справили на мандрівників найбільш глибокі враження. Про приємні емоції від подорожей, які навіює марафон від In Green, навіть писали у модному полтавському журналі успішних людей «Колізей».

Фото-марафон стартував 19 червня і розпочався зі світлини Тунелю Кохання – місця романтичних зізнань, що привертає увагу туристів та невиправних романтиків з усіх куточків України. Знаходиться Тунель Кохання біля селища Клевань, що у Рівненської області. По суті, він є частиною залізниці, щільно засадженої з боків деревами. Дерева та кущі навколо залізничної колії сплітаються між собою, утворюючи своєрідне ботанічне диво у формі ідеальної за пропорціями арки.

А фінальну крапку у марафоні поставили 26 вересня, опублікувавши світлину з Музею народного весілля, що знаходиться у селі Великі Будища Полтавської області. Організатори захоплюючих подорожей з Полтави поділилися зі своїми підписниками такими враженнями про цю подорож:

 «Ми вважаємо, що це найщиріший та найдушевніший музей Полтавської області. 9 років тому, на момент його відкриття, тут почали не просто проводити екскурсію, а створили унікальне неповторне колоритне театралізоване дійство із живим музичним супроводом. І при цьому до участі залучали самих відвідувачів. Серед гостей музею обирають наречену, нареченого, дружку, боярина, інших учасників традиційного весілля і з ними «грають» справжнє весілля».

Деякі маршрути клубу настільки насичені і охоплюють так багато об’єктів, що їм було присвячено одразу кілька днів марафону. Наприклад, одному з найпопулярніших турів з Полтави «Старовинними садибами і парками Слобожанщини» було присвячено одразу 5 днів. На 50 день марафону мова йшла про знаменитий Шарівський палац, що належить до найкращих зразків західноєвропейської готичної архітектури. А 90 та 98 дні були присвячені заміській садибі магнатів Харитоненків «Наталіївка» та Пархомівському художньому музею, який в народі називають «Сільським Ермітажем». Не оминули увагою також Краснокутський дендропарк та унікальні Співаючі тераси, котрі також є частиною маршрутут «Шарівка: 5 в 1» 

Новий індустріальний тур до Кривого Рогу, який вже встигли відвідати перші полтавці у квітні цього року, теж «захопив» кілька днів марафону. Про Кривій Ріг згадували, коли писали про унікальний Криворізький метрополітен, найбільший у світі квітковий 3D годинник, криворізьку «Зону відчуження» та місце зйомок українсько-литовського бойовика «Червоний». Приємні спогади про ще одно промислове місто на півдні, а саме – Запоріжжя, лишилися після відвідання Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» та Музею техніки «Фаетон», якім були присвячені окремі дня марафону.

Стоденний фото-марафон завершився, але попереду у полтавського туристичного клубу InGreen ще багато відкриттів, тож приєднуйтесь: http://ingreen.in.ua


 

Про марафон на ПОЛТАВЩИНІ - https://poltava.to/project/2913/

Про марафон ан СТУДКЛУБІ - https://news.studclub.poltava.ua/new/54205